Voluntar in Tara lui Andrei

0 Flares Filament.io 0 Flares ×
Tara lui Andrei e tara aia “ca afara” in care ne dorim cu totii sa vietuim; e tara in care nu vreau nu-si gaseste locul, iar nu se poate abia, abia se mai tine pe picioare.
Iar pentru ca nu am apucat sa va povestesc prea multe despre saptamana mea in aceast tinut de vis, incep azi cu un interviu luat unui voluntar dedicat,ca nu cumva sa credeti ca e doar impresia mea toata minunatia asta.

  1. 1.  Te rog să te prezinți… (Cine ești și cu ce te ocupi în viața de zi cu zi?).

Mă numesc miHAI, am 27 de ani, sunt prahovean, dar fac dese incursiuni bucureșteano-brașovene. Ținând cont că în scurt timp voi finaliza un doctorat (mici aplicații ale geneticii moleculare forestiere), pot spune că în ultimele aproximativ o mie de zile am fost implicat în diverse proiecte de cercetare, armonios îmbinate cu multe deplasări în țara noastră dragă (dar nu numai) și cu cea mai frumoasă experiență din viața mea de până acum (șansa de a sta la catedră cu fața la copii).

 

  1. 2.  De când timp faci voluntariat și în ce proiecte ai fost până acum?

Urmăresc acest fenomen din 2008 (via net), însă ca și implicare, am început să fac voluntariat din toamna anului 2011, când am participat la o campanie de plantare ca și coordonator de voluntari.

 

  1. 3.  Cum se îmbină acțiunile de voluntariat cu jobul tău?

Dacă aș concentra răspunsul într-un cuvânt, acesta ar fi PERFECT!

În primul rând, campaniile de plantare (din postura de voluntar) reprezintă o extensie a jobului, fiind acțiuni izvorâte din plăcerea de a planta (privită chiar ca și hobby). Până în prezent, am plantat mii de puieți (în principal specii arborescente, mai rar arbustive ori pomicole) din aproximativ o sută de specii diferite și în cele mai variate condiții de mediu.

În același timp, interacțiunea cu elevii (Andreii) beneficiari ai Taberei din Țara lui Andrei constituie o nouă provocare pentru mine. Pot afirma chiar că este comparabilă cu mica experiență acumulată de-a lungul a celor trei semestre de aplicații la disciplina Dendrologie dedicate tinerilor studenți silvicultori din Brașov.

 

  1. 4.  De ce ai ales să vii în Tabăra din Țara lui Andrei?

Am ales să iau parte la această acțiune din trei motive:

  • organizarea este foarte bună;
  • toți participanții au un target comun;
  • acțiunile desfășurate sunt distractive și educative.

 

  1. 5.  Cum ți se pare până acum tabară?

Confesiune după primele cinci zile…Ar trebui să folosesc toate cuvintele de laudă din DEX pentru a exprima cât mai fidel tot ceea ce s-a întâmplat în tabară. Pe scurt, afirm cu tărie că a fost EXTRAORDINAR!!!

 

  1. 6.  Ce recomanzi tinerilor care își doresc să facă voluntariat și nu știu ce să aleagă?

Le recomand să se implice cât mai mult în astfel de acțiuni pentru că au numai de câștigat.

 

  1. 7.  Iar acum, la final, mi-ar plăcea să încheiem într-o notă optimistă. Câteva gânduri (responsabile) de final?

 

Sper că am reușit să le impregnăm pe scoarța cerebrală tinerilor Andrei principiile eco promovate în țara lor. De asemenea, sunt ferm convins că am reușit să creăm o echipă (portocalie) inimoasă, responsabilă și unită.

 

 

Leave Your Comment Here