Revenirea la un “eu” calibrat si echilibrat

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Nu, nu esti perfecta. Nici nu trebuie.
Oricat ne-am feri de subiect si oricat am sustine ca ne dorim sa fim apreciate doar pentru creierul nostru, trebuie sa recunoastem ca noi, femeile, suntem extrem de preocupate de tinuta exterioara, de perceptia celorlalti asupra imaginii noastre diafane, motiv pentru care ne indarjim sa luptam zi de zi pentru o aparitie perfecta.

Ne ridicam pleoapele prea grele mai devreme in fiecare dimineata pentru a alerga macar 15 minute inainte de a ajunge la birou. Ne reprogramam intalnirile cu prietenii pentru a prinde macar o ora de sport la sala. Ne ducem la sauna, masaj, tratamente cosmetice, stam cu chestii verzi, albastre, ruginii, mlastinoase sau argiloase pe fata doar-doar de-om fi perfecte.
Mancam salata si bem apa plata, nu mancam dupa 8, dulciurile ajung un premiu prea rar primit si toate pentru a fi perfecte.

Cautam si ne dorim perfectiune in ceilalti si in noi. Si de cele mai multe ori pierdem din vedere un lucru esential: uitam sa traim. Ne inhamam intr-o goana continua dupa un trup perfect, o relatie perfecta, o viata perfecta si uitam detaliile de baza ale obtinerii fericirii: zambete lungi si dese, bucurii marunte si extrase din orice.

Desi au curs rauri de cerneala, desi s-au share-uit sute de poze si mesaje inspirationale, desi timpanele ne-au fost zgariate de aceleasi mesaje: “conteaza sa te simti bine in pielea ta”, 43% dintre femei sunt obsedate de greutate.
Iar acum, ca a fost si Pastele, ca tot a venit si primavara, simt cumva cresterea acestui procent.
Eu, recunosc din start, sunt sceptica in privinta tratamentelor minune si a produselor care te transforma peste zi din ratusca cea urata in cea mai frumoasa lebada.
Am primit insa de curand o provocare: aceea de a incerca produsele Arkopharma, produse 100% naturale din segmentul fitoterapiei si suplimentelor alimentare naturale.
Ce fac ele? Contin extracte din plante care ard si elimina grasimile pe tot parcursul zilei si care te vor ajuta sa slabesti in mod natural si sa iti detoxifiezi si tonifici organismul. Si nu promit rezultate miraculoase intr-un timp record. Ba chiar iti recomanda un stil de viata sanatos, mult sport si grija fata de propriul organism.
Si pentru ca voi, cititoarele mele, sunteti cele mai importante, m-am gandit sa le testam impreuna.
Asadar, sa incepem un mic concurs:
Spuneti-mi care este cel mai frumos compliment pe care l-ati primit. Aveti la dispozitie o saptamana si doar o inscriere. In urma comentariilor voastre, voi alege 5 cititoare ce se vor bucura de gama 4,3,2,1.

Succes!

 

Later edit:

Si a sosit momentul pentru anuntarea celor 5 castigatoare:

1)Ana Maria V.

2)Bogdana

3)Alina Postolache

4)Violeta Marinescu

5)Otescu Andreea

 

Felicitari! Va rog sa-mi trimite-ti un mail la andreea@andreeaburlacu.ro cu datele personale pentru a intra in posesia premiilor.

  • Diana

    Desi nu cred ca se referea neaparat la frumusetea exterioara, un batran, pe strada, mi-a spus candva ca sunt frumoasa si am un chip luminos si bland. Bineinteles ca mi-a facut ziua mai frumoasa si atunci mi-am dat seama de adevarata frumusete a Lucrurilor.

  • Alina

    Cel mai frumos compliment a fost replica “Nu esti tu oama de fier?”, de la cel mai bun prieten,care stie ce pot, prin cate am trecut si crede ca am puterea sa depasesc toate obstacolele.
    Oricand mi se pare ca nu pot sa trec peste ceva sau sa fac fata unei situatii, replica lui imi vine in minte si totul imi pare mai accesibil.

  • vio

    “te iubesc” de la un pusti de 4 ani:))

  • Bogdana

    :))) vezi cum se potrivesc unele lucruri? In urma cu fix, fix 5 ani, tot intr-o zi de 27, tot vineri, un om mi-a facut cel mai minunat compliment: Mi-a zis ca stralucesc. Si azi implinim cinci ani de cand suntem impreuna 🙂

  • Campaniile saptamanii 23-29 aprilie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

    […] Andreea Burlacu a scris despre programul de slabit cu ajutorul produselor Arkopharma si ofera invitatii in program cititoarelor. […]

  • Castiga gama 4,3,2,1. de la Arkopharma | Lucreaza De Acasa – Arhiva de Stiri

    […] Aprilie 2012 – 03 Mai 2012 Sursa: Andreeaburlacu.ro […]

  • Castiga gama 4,3,2,1. de la Arkopharma

    […] Link catre concurs: andreeaburlacu.ro […]

  • Andrada

    Nu pot spune exact care e cel mai frumos compliment pe care l-am primit, insa stiu ca cel pe care am sa mi-l amintesc mereu a venit din partea iubitului meu,sub forma unei declaratii: “Tu esti toata lumea mea”.

  • anca

    Cand baietelul meu de 3 ani si jumatate m-a cuprins cu manutele dupa gat si mi-a soptit: ” Vrei sa fii iubita mea?”.

  • Madalina

    Cel mai frumos compliment l-am primit de la sotul meu, pe 27 august 2011, cand m-a vazut prima oara in rochia de mireasa. Mi-a soptit la ureche “esti foarte frumoasa”, dar privirea lui emotionata spunea mai mult de atat. 🙂 In ziua aceea, am devenit sot si sotie.

  • BORS IOAN

    Cel mai frumos compliment, a fost cand o persoana care m-a ponegrit sub toate formele s-a convins de contariul si- spus iarta-ma am gresit ,ai avut dreptate.

  • Andry

    Cel mai frumos compliment pe care l-am primit a fost de la prietena mea inca din liceu, il am scris intr-o felicitare si suna asa “te iubesc, in fiecare zi iti demonstrez acest lucru prin
    tot respectul pe care il ofer, prin fapte, ganduri dar si prin toata
    sustinerea mea nemarginita pe care o ofer in tot ceea ce faci zi de zi fie
    important fie neimportant, sunt mandra de faptul ca te-am cunoscut si de
    decizile pe care le-am luat in ceea ce te priveste, iti multumesc ca m-ai inteles chiar si atunci cand “vorbeam” fara cuvinte”

  • Oty

    Fiind mai plinuta ma plangeam tot timpul de dimensiunile mele iar cineva mi-a spus “gandeste pozitiv, nu esti grasa, doar plina de viata”

  • Doina Ana Butman

    Femeia ideala exista, totusi, pe lume…am cautat-o, mult, dar, iata, ca, in cele din urma, am gasit-o!!

  • Muna

    A fost de la un copilas abandonat cu handicap grav: “Mama! Mama! Muah! Muah”, adica 2 pupici 🙂

  • Ladunca Ionelia

    Cel mai frumos compliment l-am primit atunci cand imediat dupa ce am nascut si eram transferata catre terapie intensiva ….a fost sotul meu …. L-am intrebat cum e copilul(eu din motive medicale nu-l vzusem)…si el mi-a raspuns : e frumos ca tine… ! atunci am simtit ca renasc…

  • ana maria v.

    Un copil cu sindromul Down mi-a luat mana mea intra lui, mi-a satrutat-o, s-a uitat la mine si mi-a spus esti incredibil de frumoasa, te port in suflet.

  • Tantza C-tina

    Cuvinte sincere, pure si nevinovate le-am auzit de la copilul meu, cand avea 2 ani: “te ubec mami”. M-a luat in brate si si-a sprijinit capul de umarul meu. Instant mi s-au umplut ochii de lacrimi, de fericire.

  • mari

    Cel mai frumos compliment facut astazi…cat de sexi esti….desi abia ma trezisem

  • Sirghi Diana

    Stau in fatza ta, ca un evantai de carti de joc…Si depinde de norocul tau daca vei scoate din mine un riga sau un balaur verde. Dar orice s-ar intampla, tu sa joci inainte, gandindu-te ca sunt om si ma trag inca din toate lucrurile. Trebuie sa-ti vina odata si-odata si cartea cea mare, in care chipul mi se apropie cel mai mult de tine…

  • vass emanuela

    Cel mai frumos compliment si cel mai aproape de suflet a fost de la baietelul meu care spunea ca atunci cand o sa creasca mare se va casatori cu mine

  • bejan nicoleta

    Cel mai frumos compliment a fost cand m-am dus sa vad rezultatele la bac ale nepotului meu si niste elevi m-au intrebat daca am trecut examenul…mentionez ca am 38 de ani!

  • cucos georgeta

    Cel mai frumos compliment al meu a fost cand nepotelul meu mi-a zis:”Esti cea mai buna sora a mea!”-este singur la parinti …

  • bejan nicoleta

    Cel mai frumos compliment pe care l-am primit a fost atunci cand am fost sa iau rezultatele de la bac ale nepotului meu si niste liceeni m-au intrebat daca am luat bac-ul…mentionez ca am 38 de ani

  • Tatiana

    Un compliment frumos care mi-a ramas in suflet a fost: Tu esti viata, aerul pe care il respir, lumina si soarele meu.A fost o declaratie din inima atunci cand m-am hotarat sa ma despart de sotul meu.Cu aceste cuvinte m-a recastigat.Nici nu m-am gandit vreodata ca cateva cuvinte spuse atunci cand trebuie fac minuni.

  • Chrisa

    Dupa ce am slabit 10 kg, lumea este a mea, vad altfel viata si sunt gata s-o traiesc din plin.In fiecare zi primesc complimente de genul : Vai ce ai slabit, ce bine iti sta, bravo ai avut vointa ! Pentru mine acest compliment inseamna totul.Acum ma uit in oglinda si complimentele vin cu usurinta din partea mea.

  • Stan Daniela

    Cel mai frumos compliment l-am primit de la baiatul meu care mi-a spus ca sunt cea mai tanara mama

  • Mathe Karoly

    NUMAI BINE CU FOARTE BINE POT SA SCRIU DECI FELICITARI

  • Buga Carmen Valentina

    Cel mai frumos compliment zic eu… a fost: ” esti raza mea de soare “

  • goleanu anisoara

    Sotul mi-a spus ca sunt sotia ideala:stiu sa tac atunci cand trebuie.

  • goleanu anisoara

    Multe persoane mi-au spus ,vazandu-ma ca hranesc animalele de pe strada,ca am suflet bun.Tin mult la aceste pareri,sunt miloasa si ,probabil,am si suflet bun ,daca asa cred ei….

  • goleanu anisoara

    Inelul de aur face cat 1000 de cuvinte frumoase!

  • tudorache caterina

    Alaturi de el ma simt protejata,iubita,rasfatata,in siguranta si cuvintele sunt de prisos;faptele vorbesc!

  • tudorache caterina

    Mie complimentele vorbite nu-mi plac,nu mi se par sincere,prefer o privire care spune mult,un zambet …si le primesc de la cel drag mereu!

  • tudorache caterina

    Am primit multe complimente,orice femeie primeste dar,cand ti se spune ca esti neschimbata ,de parca timpul nu trece si peste tine,te simti tanara si frumoasa ,si fericita!

  • goleanu anisoara

    Mi s-a spus ca am un zambet frumos dar…orice zambet e frumos!

  • tudorache caterina

    Mi s-a spus ca am picioare frumoase…doar atat!

  • tudorache caterina

    Complimentele sunt demodate,se transmit de obicei printr-o dedicatie muzicala;am primit si eu si mi-a facut mare placere.

  • goleanu anisoara

    Mi s-a spus adesea ca am par frumos,lung si ondulat;cred ca barbatilor le place sa ceva si nu inteleg de ce femeile isi taie parul.

  • goleanu anisoara

    Un compliment e bun la suflet,chiar daca nu pare credibil.Am primit complimente in viata pana acum,cine n-a primit?!E un mod de a ne face viata mei frumoasa si nu sunt multe!…

  • goleanu anisoara

    Mi s-a spus ca am un zambet frumos…

Leave Your Comment Here