Sanatate!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Later edit: Si iata ca a sosit momentul sa anunt cei 3 castigatori. Ei sunt: Mada, Korina MS si Ligia Adam.

Felicitari! Si sper sa veniti cu rezultate bune de la analize. 🙂

Siii…mi-am facut si analizele. Unele speciale pentru depistarea diabetului. De altfel, folositoare si pentru a trage un semnal de alarma daca ai colesterolul nepotrivit, vreo anemie sau vreo predispozitie la boli cardio- vasculare.
Extrem de utile si de indicate, mai ales pentru cei care stiu ca au rude de gradul I cu diabet sau au observat una dintre urmatoarele simptome: sete necontrolata, urinari extrem de dese, mai ales noaptea, scaderea drastica in greutate.
Din pacate diabetul este o boala care nu doare, asadar de cele mai multe ori este diagnosticata tarziu, cand a inceput sa afecteze serios inima, ochii sau rinichii.

Cum de stiu toate astea? Ei bine, pana aseara nu stiam decat ca diabetul are ceva legatura cu insulina, “o ceva” de pe la noi din corp, fara de care nu ne e bine si ca e o boala sacaitoare.
Insa, la invitatia Centrului Medas, am fost ieri dimineata sa-mi fac bateria de teste necesare pentru depisarea diabetului. Pe seara, am ajuns la interpretarea rezultatelor, unde, doamna Dr. Andreea Gagiu – medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice ne-a explicat cu multa rabdare si in termeni extrem de plastici si pe intelesul nostru o serie de concluzii la care a ajuns medicina cu privire la diabet.

Stim sigur ca este o boala incurabila. Orice tratament este urmat, pana si interventiile cu implantarea celulelor stem, sunt doar adjuvante in ameliorarea, ori in cele mai fericite cazuri preventia, aparitiei afectiunilor adiacente, mai exact afectiunile asupra rinichilor, inimii ori ochilor.
Stim ca nu-i stim cauza, doar de unde provin riscurile de imbolnavire. Cei mai expusi oameni catre declansarea diabetului sunt cei ce au rude de gradul I cu diabet, care sunt supraponderali, ori oamenii cu un regim de viata dezorganizat, atat legat de mancare cat si de somn precum si toti oamenii stresati.
Mai stiu ca este extrem de util sa va faceti acest set de analize, mai ales ca luna aceasta este gratuit, iar in functie de rezultate sa le repetati periodic, in mod deosebit daca aveti peste 45 de ani.

Sa va povestesc mai in detaliu:

Ziua Mondiala a Diabetului a fost pe 14 noiembrie, ocazie cu care Centrul Medical Medas a lansat luna Anti diabet si campania “O grija in minus”.
De ce? Intrucat, conform Ministerului Sănătății, în România numărul pacienților cu diabet este de aproximativ 1,1 milioane de persoane, reprezentand un procent de aproximativ 7,5% din populatie. La nivel international, peste 346 de milioane de persoane suferă de această boală, iar numărul acestora se va dubla până în 2030, estimează Organizația Mondială a Sănătății.

Astfel, Centrul Medical MEDAS va oferi un set de analize pentru diabet, ce pot atinge mai multe domenii si reprezinta primul pas in depistarea diabetului, oferind informatii importante despre starea de sanatate proprie.

Asadar, intr-un cadru relaxat si fara nelinistea care exista in momentul in care analizele sunt solicitate intr-un anumit scop de catre un medic specialist, ai ocazia de a mai taia de pe lista o grija legata de sanatate.

Aleg sa premiez oamenii informati si responsabili. Asadar, daca doresti sa ai acces la unul dintre cele trei pachetele complete de analize (putin diferite de cele prezente in campania o Grija in minus) , te rog sa raspunzi la intrebarea: De ce consideri necesar sa-ti faci analizele de depistare a diabetului? , iar cele mai convingatoare 3 raspunsuri vor fi desemnate castigatoare. Pe langa analize vei avea si o consultatie oferita de doamna doctor diabetolog in care vei putea afla mai multe detalii.

Astept raspunsurile voastre pana pe 30 noiembrie. Pana una alta, va doresc sanatate!

  • Ştii sigur că n-ai diabet?! |

    […] * Auraş, Marie Jeanne, Ştefan, Pietricel, Alina şi Andreea […]

  • KMS

    Consider necesare aceste analize in primul rand pentru ca nu le-am mai facut pana acum si as avea motive: “antecedente” in familie, maini si picioare amortite din cauza oboselii, sunt curioasa in ce stadiu mai este sangele meu :))

  • Mada

    Mama are un diabet mic din cauza stresului. Nu-si face analizele pentru ca i se ascund venele de frica:). Dar a fost intepata in deget si avea glicemia mica. Abia dupa asta si-a facut si restul investigatiilor.
    Chiar daca n-ai diabet, facand analizele pentru depistarea lui, poti descoperi alte probleme de care nu stiai, sau, in cel mai fericit caz, sa poti sta linistit ca n-ai nici o problema.
    Si cum eu sunt paranoica de fel, mi-ar prinde bine un set complet de analize 😀

  • Pentru cititorii de blog « Alina Constantinescu

    […] si alte lucruri mai putin evidente (din analizele de sange, pe langa nivelul glicemiei, pot fi aduse in discutie posibile anemii, complicatii asociate colesterolului rau ori eventuale boli cardio-vasculare). E o […]

  • Campaniile saptamanii 14-20 noiembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

    […] aparut si concursuri cu premii in analize 🙂 Gasiti detalii la Stefan Murgeanu, Andreea Pietrosel, Andreea Burlacu, Auras Mihai Geambasu, Marie Jeanne Schweffer, Cristian China Birta, Ruxandra Predescu, Alina […]

  • Anca Duma

    Este important sa iti faci analizele constant. O data obisnuiam sa fac asta, insa stii cum e sa alergi din stanga in dreapta sa iti ocupe tot timpul proiectele. Mi-am promis sa ma pun pe primul loc, sa am mai mare grija de mine si de organizmul meu. Pana acum nu am facut aceste analize specifice, mai ales ca tata are diabet si mi-e groaza mereu cand am mainile reci, picioarele amortite si mai ales ca simt ca nu ma odihnesc, ma simt mereu obosita.

  • Ligia

    păi, așa cum spune și Korina, analize de depistare a diabetului nu mi-am făcut niciodată până acum și nu strică să aflu dacă e ceva în neregulă, tocmai pentru că ar fi mult mai ușor de combătut la vârsta asta.

  • Concurs la Medas pentru cititorii de blog - Alina Constantinescu

    […] si alte lucruri mai putin evidente (din analizele de sange, pe langa nivelul glicemiei, pot fi aduse in discutie posibile anemii, complicatii asociate colesterolului rau ori eventuale boli cardio-vasculare). E o […]

Leave Your Comment Here