Connecting for Good 2017

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Connecting-for-Good-2017_Irina-Margareta-Nistor,-presedinte-onorific-Fun...

Dupa cum va spuneam si aici, imi place tare mult cum tehnologia nu doar ca ne poate face viata mai comoda, ba mai mult, rezolva probleme sociale presante in societate.

Fie ca vorbim despre rezolvarea unor probleme ale persoanelor varstince, ori ale celor cu deficiente de auz, fie ca vorbim despre nou-nascuti, sportivi, ori persoane cu afectiuni din spectrul autism, e imbucurator sa stim ca putem face ceva, ca folosim avantul tehnologic pentru un viitor mai bun impreuna.

Dar sa va povestesc mai clar, sa stiti cum puteti obtine si voi finantare pe viitor daca aveti un ONG si o idee faina de a salva lumea cu ajutorul tehnologiei.

Se da urmatoarea problema: exista peste 3000 de copii cu diabet insulino-dependent in Romania. Incidenta bolii este in crestere la grupa de varsta 1-5 ani si se va dubla pana in 2020.

Se mai da si o asociatie desteapta, pe numele ei “Sprijin pentru diabet” care vine cu o idee faina: un device care masoara glicemia si o transmite incontinuu wireless catre partile interesate (parinti, medici) care pot interveni oricand vad o problema programand si folosind pompa de insulina cuprinsa in gadgetul pe care il are copilul.

Cam asa:

Screen Shot 2017-05-16 at 09.59.58

Cat de tare e?? Sa poti rezolva o problema care chinuie si copii si parinti de atata vreme mi se pare cel putin minunat.

Iar acesta este doar unul dintre cele 7 proiecte ce au castigat finantare anul acesta din partea Fundatiei Vodafone. Si doar unul dintre multe surse de inspiratie pentru mine.  Dar mai ales, unul dintre motivele alea frumoase de a mai increde in umanitatea din noi. 🙂

Connecting for Good 2017_solutie pt monitorizarea copiilor diabetici dependenti de insulina

Asa cum ii zice si numele, programul Connecting for Good 2017 aduna sub umbrela sa si finanteaza proiecte care folosesc tehnologia pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a imbunatati viata oamenilor si a genera schimbarea in societate.

Anul acesta, proiectele castigatoare sunt „Connecting for children with autism” – Asociația Help Autism, „Auzul, un dar. Nu-l ignora!” – Asociația Smiling Faces România, „Click SAVE for life!” – Fundația de Sprijin Comunitar, „Primul Centru de Telemedicină în Diabetul Pediatric în România” – Asociația Sprijin pentru Diabet, „Împreună pentru sănătate! 2” – Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, „HOSPICE – Conexiune pentru îngrijire şi compasiune” – Fundația HOSPICE Casa Speranței și „Telefonul Vârstnicului” – Fundația Principesa Margareta a României.

Aici puteti gasi mai multe informatii pe viitor daca doriti sa inscrieti si voi un proiect.

Impreuna au primit finantari ce cumulate aduna 600.000 de euro. Un program de CSR mai mult decat frumos, unul atat de necesar unei societati aflata in asezare si crestere ca a noastra.

Si asa cum am spus-o in mai multe randuri, brandurile care inteleg ca sunt actori importanti ai unei societati, cei care nu mai pot sta departe de marile decizii dintr-o tara si actioneaza ca atare vor avea tot mai mult de castigat. Caci nu mai avem nevoie doar de produse si servicii foarte bune, avem nevoie si de sens. Iar brandurile care ne dau oportunitatea sa-l gasim in viata noastra ne vor fi mereu apropiate.

Pana data viitoare, fie ca tehnologia sa ne faca viata mai buna si nu uitati: conectati putem face lumea mai buna!

    Leave Your Comment Here