Lui…

39 Flares Filament.io 39 Flares ×

Se fac 20 de ani de cand l-am pierdut. N-am apucat sa-l cunosc in intregime, dar l-am cunoscut cu suflet de copil, cu intelegere pura a bunatatii si blandetii, a omului cu ochi negri ce mi-a facut copilaria rai. pasi
M-a invatat sa iubesc fotbalul si odata cu el Rapidul, m-a invatat sa am incredere si sa ‘fiu toata un suflet’.
Prin el am inteles ca nu ni se cuvine nimic si nu detinem pe nimeni.
Prin disparitia lui am invatat sa spun la timp ‘te iubesc’ si ‘iarta-ma’. M-a facut sa inteleg inca din clasa I vremelnicia si neputinta.
El, bunicul, primul barbat care m-a tinut in brate, mi-a dat sensul relationarii umane, unul simplu si frumos: fii cine vrei, respecta-i pe ceilalti cu nevoile, cerintele, deciziile lor, nu judeca si nu eticheta, nu-ti dori posesii, ci trairi.
Si pentru toate astea, pentru ce am devenit azi, ii multumesc si in memoria lui am scris aceste randuri.
Sper ca voi ce va faceti timp sa cititi sa fugiti in secunda 2 la cel drag sa-i spuneti tot. 🙂

About Andreea

Om de comunicare, trecuta prin agentii, mi-am revendicat felia de tort ce-mi place cel mai mult: crearea de continut. Mai multe informaţii aici.

4 comments

  1. Wow! Rândurile tale ar trebui citite la fiecare două – trei zile, ca să ne resusciteze și să ne scuturam de funinginea cotidianului. Esența vieții este lângă noi. Ma bucur că ți-am găsit articolul. Toate cele bune!

  2. Câtă emoție.

    Și eu am avut un bunic pe care l-am pierdut când aveam 4 ani. Încă îmi amintesc anumite secvențe și mi se face dor 🙁 iar acum ai pus sare pe rană.

    Mi-a mai rămas bunica, pe care o sun acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *