Dor

82 Flares Filament.io 82 Flares ×

Andreea BurlacuTi-e dor de atatea lucruri mici incat daca le-ai lipi unul de altul ar inconjura pamantul de 5 ori. Ti-e dor de buricele degetelor lui, de zambet sugubat, de mirarea din ochii lor, de frunze uscate, de porumb copt, de placinta bunicii, de sentimentul de toamna la inceputul scolii, de puii de gaina, de florile presate-n plic.

Ti-e dor de iubire, de taina, de zmei si de ploaie. Nici nu mai stii daca e dor sau doar tremur continuu de corzi, daca supliciul asta dulce ti-e amant sau calau. Stii sigur ca tanjesti dupa ceva ori poate cineva, astepti trairi apuse si-ti ofteaza pana si genunchii.

Daca am putea aduna tot dorul din corpul tau si l-am pune intr-o sticluta de doctor interbelic, ar avea consistenta unei cianuri, mirasma de iarba uscata si culoare de arsenic sublimat. De-ar fi numai sa atinga suflet omenesc ar arde cu flacare vie, pururi scapat din stramtoarea ce i-a fost temnita, din corpul tau.

Ti-e dor de 1+1=2, de firescul unei astfel de operatiuni matematice, de atingeri fugare de mana si de tot oful neoftat inca.

Daca ai putea sa fugi in parc in miez de noapte, daca ti-ai inabusi organicul alean, daca ai sta sa asculti linistea si ratele, poate ti-ai elibera venele de dor.

Daca ai masura cerul si ai adulmeca noaptea, poate ai scapa. De dor. Sau poate de dor nu scapi niciodata.

 

Credit foto.

 

About Andreea

Om de comunicare, trecuta prin agentii, mi-am revendicat felia de tort ce-mi place cel mai mult: crearea de continut. Mai multe informaţii aici.

4 comments

  1. E…. nu am cuvinte…. e doar mangaiere de suflet. Din ce adancuri ale sufletului ai scos aceste cuvinte? Superb… Bravoooo… Bravoo… Daca as putea te-as aplauda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *