Mi-e rusine

33 Flares Filament.io 33 Flares ×

why-the-sad-face-by-jun-avilesMi-e rusine de toate articolele de 2 bani ce exista pe net. Mi-e rusine de prea multe ori, prea des, prea mult. De ce? Din cauza baltii in care suntem aruncati cu totii, din cauza mocirlei in care unii dintre cei ce au invatat sa posteze aberatii online ne arunca zilnic. Mi-e rusine de lucrurile spuse pentru like-uri si unici, nu pentru ca tu crezi in ele si vrei sa le impartasesti. Mi-e rusine de directia in care se duce comunicarea si limba romana in era noastra. Mi-e o rusine de mi se zbarleste parul in cap si mi se schimonoseste fata. Mi-e atat de rusine incat am ochii tremurazi si blegi si mi se face greata. Revin la vesnica mea intrebare: de ce? De ce sa scrii daca nu ai nimic de spus? De ce sa-ti bati joc de umbra ta de inteligenta postand aberatii? In speranta ca-i vei atrage atentia vreunui A-lister si te vei alege cu un link? In speranta ca vei crea valva si repulsie, iar toate astea iti vor aduce unici?

In asta consta scriitura si informarea? Asta inseamna mai nou comunicarea? Iar tu, tu cel ce stai si citesti tampenii si te enervezi, de ce le dai mai departe? De ce nu inchizi fereastra si nu mai intri niciodata pe site-ul/blogul respectiv? De ce ajuti prostia sa cresca?

Nu mai exista frica de penibil? Nu mai exista jena fata de propria constiinta si propriul sine?

Oprim miscarea asta, va rog? Sa fac o petitie online, o cauza pe Facebook sau e de ajuns un semnal de alarma iar cei cu musca pe caciula se vor simtit vizati si vor fi mai atenti? 🙂

RUȘÍNE ~i f. 1) Senzație sau sentiment de neplăcere, amestecată cu jenă, cauzate de o situație penibilă.

Sursa foto.

 

About Andreea

Om de comunicare, trecuta prin agentii, mi-am revendicat felia de tort ce-mi place cel mai mult: crearea de continut. Mai multe informaţii aici.

5 comments

  1. Mi-e rușine de multe, dar am învățat să-mi continui treaba și să nu mă mai plâng de toate nimicurile astea. Când lumea nu înțelege nu prea ai cum să o educi cu forța.

    Sunt prea mulți care pentru link-ul acela de la A-lister ar scrie orice, ar prelua orice. Mai bine îmi fac treaba și scriu decât să fac ca ei.

    Nu te agita prea rău. Nu merită și oricum sunt lucruri mult prea frumoase pe lumea asta decât să ne preocupăm de ei.

  2. La fel se întâmplă și la TV… Dacă faci audiență, c’est la vie. Publicul dictează conținutul. Dacă atitudinea și textele responsabile ar genera mai mult cash, probabil lucrurile ar sta altfel. Totuși un lucru bun este că ai de unde să alegi, există opțiuni. 🙂

  3. Aveti dreptate, dar sa nu va inchideti in
    turnul vostru de initiati. Luptati, educati si pe altii. Ce s-ar fi intamplat daca in prima zi scoala, a-ti fi gasit usa incuiata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *