How it’s made -4-

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Am realizat ca de bucuria finalizarii procesului de creare a chipsurilor si de fericirea de a-mi vedea chipul pe propriile pungi, am uitat sa va relatez care-i faza si cum sta treaba cu fabrica de “cipsi”.

Si eu, ca si voi, am plecat cu prejudecati si cu un soi de certitudine venita de nicaieri ca chipsurile sunt extrem de rele pentru sanatatea si silueta mea si ca am sa ma conving definitiv la fabrica. Am zis totusi sa am rabdare, sa nu fiu carcotasa si sa pun toate intrebarile care-mi trec prin minte. Si asa am facut. Am intrebat de cate ori se refoloseste uleiul, ce tip de ulei este folosit, cum verifica tirurile de cartofi si tot asa. Ei bine, nu mica mi-a fost mirarea sa descopar ca uleiul in care sunt prajite feliile de cartofi (caci da, sunt cartofi scosi din pamant, nu prafuri) este un ulei de floarea soarelui, ba chiar unul special, mai sensibil si mai bun, ca el este inlocuit la aproximativ 8 ore, ca fiecare tir de cartofi este analizat intr-un laborator special prin luare unor probe si analizarea lor in functie de mai multi indicatori, ca aromele, cartofii si uleiul sunt nemodificate genetic.

Iar apoi, ca sa fie siguri ca se pastreaza acelasi gust bun si ca totul decurge comform normelor, la finalul procesului de ambalare, fabrica are un laborator special de degustare si unul de analize la care sunt supuse mostre din productia de chipsuri.

Sper ca nu trebuie sa va asigur de curatenia exemplara si rigurozitatea cu care lucreaza fiecare angajat de acolo. Apropo, stiati ca daca unul dintre ei are o simpla raceala, nu ii este permis sa vina la fabrica?

Si pentru ca tot vorbim despre chipsuri, va reamintesc de concursul meu si va astept sa va luati chipsurile made by Andreea Burlacu. 😀

Hai, pofta buna! 🙂

 

Sursa foto.

About Andreea

Om de comunicare, trecuta prin agentii, mi-am revendicat felia de tort ce-mi place cel mai mult: crearea de continut. Mai multe informaţii aici.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *