Infuzii cu iubire

10 Flares Filament.io 10 Flares ×

Mergi pe strada si te lovesc panourile despre iubire. Mergi si ti se urla la fiecare colt de strada iubirea unui cersetor, a unui trubadur, a unui student la conservator, a unuia de n-are somn sau a altuia care tine sa imparta dragostea cu mai multi. O auzi pe note de vioara stramba, pe sunete de chitara rece, uneori altfel de rece, cu vocea unui batran barbos sau strigatul indurerat al unui tanar cu blugii rupti.

O vezi fluturand pe steaguri si baloane, o vezi in vitrine de pantofi, shaorme si alte asemenea, iubirea te izbeste la orice pas, te loveste in moalele capului, te agaseaza cu mii de voci si fete.

Oamenii viseaza iubire, isi imagineaza iubire, o proclama si o declara la orice pas, in orice moment. Te iubesc este acum mai simplu decat pa, ce faci?, decat prepararea unui ceai.

Suntem bombardati de iubire si o folosim ca scuza, ca pretext, o folosim ca ideal salvator si ca pe o idee pe care nimeni nu mai are rabdarea s-o digere, s-o guste, s-o inteleaga, s-o traiasca, s-o adaposteasca in vene.

Ne temem de sensul ei adevarat si fugim cat ne tin picioarele catre o viata fada, dar confortabila, in care doar discutam nesabuit despre ea. Mai iubeste cineva in lumea asta? (real?)

 

About Andreea

Om de comunicare, trecuta prin agentii, mi-am revendicat felia de tort ce-mi place cel mai mult: crearea de continut. Mai multe informaţii aici.

2 comments

  1. Si problema mai e ca, vorba aia, multi dintre astia care o canta, zbiara sau o viseaza n-ar recunoaste-o nici daca i-ar lovi in cap cu o caramida 🙂

    Si ca sa raspund si la intrebare, da, mai sunt oameni care iubesc din toate incheieturile…dar se intampla atatea rahaturi, atat tie cat si in jurul tau, incat incepi sa crezi ca, de fapt, iubirea exista doar in filmele cu happy-end. Si multi incep sa creada ca viata aia confortabila face mult mai bine la sanatatea mentala, ceea ce nu-i foarte departe de adevar. Trist, dar adevarat. Si totul numai din vina noastra 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *