Bucuria de a bucatari

6 Flares Filament.io 6 Flares ×

In ultima vreme, din motive pe care inca nu le inteleg, imi place tot mai mult sa ma joc prin bucatarie. Incepe sa-mi placa sa-mi bag nasul prin ingrediente, sosuri, legume si roboti de bucatarie. (sa nu faceti asta acasa, doare :)) ).

Ultima experienta faina legata de gatit am trait-o alaturi de niste adevarati specialisti, de oameni care au transformat gatitul in pasiune (si nu doar de weekend, ca mine), de unii dintre cei mai cunoscuti bloggeri culinari din Romania.

Oamenii frumosi si nebuni de la Electrolux ne-au oferit ocazia de a experimenta noi retete si noile lor cuptoare intr-o competitie pe echipe, fiecare dintre noi, “profanii”, avand drept sef de echipa un blogger culinar. Eu l-am avut Masterchef pe Madalin, care, pe langa faptul ca e extrem de modest si un bun profesor, are un stil ce mi s-a potrivit manusa. El alege sa gateasca lucruri simple, ce se pot prepare cu minim de efort, dar maxim de apreciere din partea degustatorilor. Reteta pe care am terminat-o cat ai clipi se numeste “Supa de ardei copti cu iaurt si ansoa” si presupune 3 pasi simpli: se coc ardeii, se curata si se mixeaza alaturi de cateva bucati de ansoa si iaurt, sare, putin ulei. Usor, nu? (mai putin la partea de curatare a ardeilor ce iti omoara buricele degetelor, dar daca inca scriu acum acest articol, inseaman ca nu a fost atat de  rau 😀 ). Marturisesc ca eu as fi adaugat si ceva iute in aceasta supa, insa nu indraznesc sa contrazic masterchef-ii :D. Musai trebuie sa cititi si reteta gatita de Mazilique si Razvan Exarhu, eu inca mai visez cu jind prajitura aceea minunata cu ciocolata si fructe de padure.

Si cum uneori stelele se aliniaza si simt ca sunt pe cale sa-mi descopar un nou hobby, la finalul sesiunii de gatit, fiecare dintre curajosii bucatari au fost raspaltiti cu produse Electrolux, iar eu, eu care nu castig pe baza de noroc niciodata nimic, am extras cel mai bun loz: un aragaz. Sunt tare mandra si  incantata de noua mea jucarie, mai ales ca in bucataria proprie si personala nu detin decat o plita, asadar imi lipsea cuptorul. El, minunatul, a primit deja si un nume: Istvan 🙂 si totodata am fost provocata sa arat ce putem face in echipa. Promit sa arat in articolele viitoare ce mancaruri (caci in privinta dulciurilor sunt depaaarte de adevar 😀 ) delicioase putem face impreuna. Pana data viitoare, fiti niste adevarati ratatouile si aveti grija la degete.

About Andreea

Om de comunicare, trecuta prin agentii, mi-am revendicat felia de tort ce-mi place cel mai mult: crearea de continut. Mai multe informaţii aici.

3 comments

  1. cu supa? e poza din dreapta, n-am avut boluri multe si am trecut la pahare. ea e “za supaaa” 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *