Amarula – Spiritul Africii

21 Flares Filament.io 21 Flares ×

In Africa de Sud  (si Mozambic, se pare) exista un fruct de culoare galbena foarte aromatizat si placut la gust cunoscut sub numele de Marula. Folosit pentru fabricarea bauturilor alcoolice, acest fruct  creste in salbaticia sub-ecuatoriala din Africa de mii de ani, iar încercarile de a cultiva controlat marula au esuat de fiecare data. Pentru ca nu s-au lasat “domesticite”, fructele marula se culeg doar din salbaticie, ceea ce confera acestei bauturi fine o nota de exclusivitate.

Mai mult decat atat, copacul marula, cunoscut in legendele africane drept “Copacul Casatoriei” este un simbol de fertilitate si unitate, iar fructul sau unic este preferatul elefantilor. In egală masura, localnicii il consumă si ii apreciază proprietatile curative si… afrodisiace. 🙂

Fructele foarte coapte cad din copaci si intra rapid in procesul de fermentatie, fapt ce conduce la o betie generala printre animalele locului. 😀

 

Amarula este un produs obtinut din fructele copacului mistic de marula, din solul si soarele Africii de Sud. Pulpa fructului este fermentata in conditii similare cu cele ale producerii vinului. Dupa fermentare, vinul din marula este distilat in cazane de cupru. Lichiorul tanar este lasat sa se matureze in mici butoaie de stejar timp de aproximativ 2 ani, imbogatit cu extract pur de marula. Ultimul pas este amestecarea lichiorului cu cea mai buna frisca proaspata pana la obtinerea unei consistente speciale, cremoase, complet stabile, cu gust fin si bogat.

Ceea ce mi-a placut la acest lichior este pe langa un gust dulce, aromat, imbietor si maleabilitatea pe care o ofera in diverse combinatii, cu gheata sau fara, cu whiskey, ba chiar si cu
jagermeister am incercat-o. Intr-adevar, pentru a te bucura de aceste combinatii reusite trebuie sa ai un ingredient secret: cei mai buni barmani. i-am intalnit aseara pe baietii de la Flai Angels, niste barmani tare simpatici, extrem de atenti la orice detalii, galanti si foarte bine informati. (ca sa nu mai pomenesc de toate nebuniile pe care stiu sa le faca cu sticle, cuburile de gheata, foc si alte nastrusnicii).

Pe scurt, doamnelor, dar si domnilor, va invit sa incercati un lichior nou, o noua aroma, o noua modalitate de a va bucura bolta palatina. Amarula sa fie! 🙂

 

 

 

 

About Andreea

Om de comunicare, trecuta prin agentii, mi-am revendicat felia de tort ce-mi place cel mai mult: crearea de continut. Mai multe informaţii aici.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *