“Eu cum ajung la scoala?”

10 Flares Filament.io 10 Flares ×

Esti mic. Atat de mic incat ghiozdanul pare un dinozaur in continua crestere in spatele tau, un dinozaur ce ia proportii cu fiecare kilometru parcurs, cu fiecare lupta cu noroaiele ori nametii. Dar nu te culcusesti mai bine sub plapuma si nici nu rasucesti scarnav din nasuc in fiecare dimineata. Te ridici din pat cu scopul precis si clar de a ajunge la scoala. La scoala aflata la 15 kilometri distanta de casa ta. La scoala situata indeajuns de departe incat sa  te oblige sa te trezesti cu o ora, doua mai devreme decat alti copii pentru a ajunge la ea; care te obliga sa ajungi cu manutele inghetate si sa razbesti prin ger si nameti; scoala care te pune in dificultate si pentru care lupti.

Zilnic, 150 de copii strabat 15 kilometri pentru a ajunge la scoala. In loc sa ne plangem ca e aglomerat la metrou sau am stat in trafic, haideti mai bine sa le usuram accesul la studii unor copii dornici de a deveni oameni adevarati si completi.

World Vision Romania se ocupa de partea tehnica, de strangerea de donatii pentru 2 autocare menite sa-i ajute. Ce poti face tu?

Doneaza! Pentru sustinerea financiara a campaniei, World Vision Romania pune la dispozitie doua numere de telefon in reteaua Romtelecom0900 900 090 pentru a dona 5 euro si 0900 900 092 pentru a dona 10 euro. Totodata, cei care doresc să vina in ajutorul celor 150 de copii, pot intra pe site-ul organizatiei, sectiunea Microbuzul si sa doneze o suma la alegere, in intervalul 30 de lei – 200 de lei.

 

About Andreea

Om de comunicare, trecuta prin agentii, mi-am revendicat felia de tort ce-mi place cel mai mult: crearea de continut. Mai multe informaţii aici.

6 comments

  1. Am si eu o intrebare.Daca studiile la stat sunt gratuite si obligatorii,statul nu ar trebui sa se ocupe si de transportul elevilor care locuiesc la distanta?

  2. Probabil, nu-mi dau seama. La noi sigur nu e valabila regula asta, iar asteptarea asta continua… “sa faca statul” nu ne ajuta deloc. Eu cred in puterea comunitatilor si dincolo de asta, in puterea oamenilor de a actiona.

  3. Citez din “Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar” de pe http://www.edu.ro:”ARTICOLUL 161
    Transportul elevilor cu microbuzele oferite de Ministerul Educatiei si Cercetarii si de administratia locala este gratuit. Cu aceste mijloace de transport pot calatori, fara plata, si cadrele didactice catre scoala si catre localitatea de domiciliu.”

    Deci aceste microbuze sunt date de ei.Si da,sa faca statul,sa faca statul ceea ce intra in atributiile lui.Noi trebuie sa mediatizam aceste lucruri si sa facem presiuni asupra statului.Inteleg,donam pentru cei care nu au ce manca,nu au haine,nu au caldura pentru ca nu intra in atributiile statului ca aceste lucruri sa fie primite in mod gratuit,sau da primesc,primesc foarte putin si sunt in conditii improprii de trai.Intr-o tara din U.E este strigator la cer ca oamenii sa faca prin donatii ceea ce statul este obligat sa faca in mod gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *