O nouă frântură din Nataşa

3 Flares Filament.io 3 Flares ×

Nataşa îşi plimbă umerii goi prin camera împodibită cu flori de vanilie şi dungi de chihlimbar, după cum ordonase acum multă vreme bunica ei. Cunoscută pentru un deosebit simţ estetic şi inclinaţie pentru a îmbina materiale şi culori, bunica Nataşei se ocupase de amenajarea întregii case.

Se plimbă ca o rândunică intrată din greseală într-o cameră de domnişoară. Cu o privire zbârlită şi ochii  mai verzi ca-ntotdeauna, îşi alină mişcările într-un ritm bezmetic, ce are sens doar pentru ea.

Mâna dreaptă atinge suav florile ieşite în relief ale tapetului, la fel cum îi atinge barba în visele ei.

În fiecare noapte îl iubeşte până i se usucă ochii. Îi iubeşte răsuflarea şi nasul şi mâinile. Cele mai frumoase mâini. Şi-n visele ei este la fel de tăcut; o priveşte la  fel de atent şi îi atinge din când în când mâna. Îşi fumează ţigara apăsat şi-şi fâstâceşte mâinile.

Iar ea are un sânge sinucigaş. La fiecare 10 secunde  se aruncă în prăpăstii pentru a fugi mai târziu în pustii. Apoi revine. Şi se rostogoleşte. Şi se împiedică şi îi  face inima să zgâlţâie sub nebunia lui. Şi se trezeşte în fiecare dimineaţă la aceeşi replică:

“Ţi-ai uitat privirea-n mine. Ştiu că te descurci şi fără, dar mie îmi stă în coaste şi-n tâmple şi-mi alungă somnul. Şi încă îmi ţiuie timpanul sub amintirea respiraţiei tale scadate. Oh, da! Chiar respiri frumos! Şi adânc! Şi-mi faci sângele să se sinucidă când te aude.”

About Andreea

Om de comunicare, trecuta prin agentii, mi-am revendicat felia de tort ce-mi place cel mai mult: crearea de continut. Mai multe informaţii aici.

5 comments

  1. este de un romantism textul asta, ca daca l-as fi citit in unul din momentele mele de reverie, m-as fi melancolizat pana in maduva oaselor; acum m-am melancolizat pana mi s-a facut pielea coaja de portocala…foarte frumos.

    acum intrebarea este: cine e natasa? 😛

  2. Bogdaaaan! Nu pot sa cred ca te gasesc aici! Multumesc tare mult pentru aprecieri, ai ramas un galant!:D
    Cat despre Natasa, e un personaj drag mie, conceput dupa un altul dintr-o carte draga mie, care evolueaza pe blogul asta. (n-ai inteles nimic, asa-i?) Prima ei aparitie a fost in postul “Scrisoare catre neant”. Deocamdata ii place sa fie misterioasa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *